Visreepjes, gefrituurde (warm) |
|
voor de marinade: 1 dl olijfolie 1 eetlepel Ricard of Pernod 1 theelepel gekneusde venkelzaadjes zout, peper 300 gr visfilet (tong, griet), in schuine reepjes gesneden voor het tempurabeslag: 1 ei 125 gr bloem frituurolie voor de saus: ± 10 draadjes saffraan 1 theelepel Ricard of Pernod 100 gr mayonaise 1 theelepel fijngesneden dille |
|
BereidingMarinade:De olie, Ricard, venkel, zout en peper mengen en de visreepjes hierin ±1 uur marineren. Tempurabeslag: Het ei met 1 1/2 dl ijskoud water loskloppen. De bloem in één keer toevoegen en snel tot een glad beslag roeren. De frituurolie verhitten tot 180°C. De visreepjes door het tempurabeslag halen en in de hete olie in enkele minuten goudbruin frituren. Saus: De saffraan ± 10 minuten in de Ricard weken. De mayonaise, de saffraan met Ricard en de dille mengen. De visreepjes serveren met de saus. |
Home > Recepten