Home > Recepten

Visreepjes, gefrituurde (warm)

voor de marinade:

1 dl olijfolie

1 eetlepel Ricard of Pernod

1 theelepel gekneusde venkelzaadjes

zout, peper

300 gr visfilet (tong, griet), in schuine reepjes gesneden



voor het tempurabeslag:

1 ei

125 gr bloem

frituurolie



voor de saus:

± 10 draadjes saffraan

1 theelepel Ricard of Pernod

100 gr mayonaise

1 theelepel fijngesneden dille
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Marinade:

De olie, Ricard, venkel, zout en peper mengen en de visreepjes hierin ±1 uur marineren.



Tempurabeslag:

Het ei met 1 1/2 dl ijskoud water loskloppen. De bloem in één keer toevoegen en snel tot een glad beslag roeren.

De frituurolie verhitten tot 180°C.

De visreepjes door het tempurabeslag halen en in de hete olie in enkele minuten goudbruin frituren.



Saus:

De saffraan ± 10 minuten in de Ricard weken. De mayonaise, de saffraan met Ricard en de dille mengen. De visreepjes serveren met de saus.