Home > Recepten

Spinaziequiches, kleine (warm)

6 plakjes bladerdeeg

2 eetlepels olie

250 gr verse spinazie

1 1/2 eetlepel fijngehakte marjolein

1/2 dl crème fraîche (niet nodig als er spinazie a la crème wordt gebruikt)

zout, peper

3 eetlepels pijnboompitten
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Hartig gebak
  • Aantal Porties: 24
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Elk plakje deeg iets uitrollen. Plakjes in vieren snijden. Vormpjes met deeg bekleden, deegbodem met vork inprikken.

Olie verhitten en spinazie al omscheppend (snel) bakken en laten slinken. Spinazie laten uitlekken en daarna goed uitknijpen.

Marjolein, crème fraîche, zout en peper erdoor roeren.

Spinaziemengsel over deegvormpjes verdelen. In oven in ± 20 minuten bakken.

Intussen in droge koekenpan ijnboompitten roosteren. Pijnboompitten 5 minuten voor einde van baktijd over quiches strooien.

Quiches uit vormpjes nemen.

Idee: vervang verse spinazie en crème fraîche door spinazie à la crème (diepvries).

Benodigdheden

extra nodig: 24 kleine vormpjes doorsnede 4 cm, ingevet