Garnalenragoût-tartelette (warm) |
|
5 plakjes bladerdeeg 1 eetlepel boter 1 gesnipperde sjalot 1/2 venkelknol in kleine blokjes 1/2 dl crème fraîche 2 eetlepels fijngehakte bieslook 2 eetlepels fijngehakte dille 300 gr gepelde garnalen 20 plukjes dille |
|
BereidingElk plakje deeg iets uitrollen en in vieren snijden. Deeg in vormpjes leggen en bodem van deeg met vork inprikken. Deegbodems met bakpapier bekleden en vullen met steunvulling. Taartbodems in oven in ± 10 minuten bakken. Steunvulling en bakpapier verwijderen en vormpjes in nog ± 10 minuten goudbruin en gaar bakken. Deegbakjes op rooster iets laten afkoelen.Boter verhitten en sjalot en venkel ± 10 minuten zacht bakken. Crème fraîche erdoor roeren en nog ± 5 minuten verwarmen. Bieslook, dille en garnalen erdoor roeren (20 garnalen achterhouden voor garnering). Taartjes vullen met garnalenragoût. Elk taartje met takje dille en een garnaal garneren. Benodigdhedenextra nodig: - 20 taartvormpjes met gladde rand (doorsnede 5 cm) of een kleine muffinvorm, ingevet - bakpapier - steunvulling |
Home > Recepten