Lemper met gerookte vis, mini- (warm) |
|
250 g ketan (kleefrijst) 1 dl kokosmelk 1 kleine gerookte of gestoomde makreel 1-2 theelepels sambal oelek 1 lepel ketjap asin |
|
Bereiding250 gr kleefrijst (ketan) wassen en laten uitlekken. Rijst met 2 1/2 dl water aan de kook brengen. Op zacht vuur ± 15 minuten laten koken.1 dl kokosmelk met 1/2 dl water verwarmen, over de rijst schenken, omroeren en nog 5-10 minuten laten koken tot de rijst de kokosmelk heeft opgenomen. De rijst laten afkoelen. Vulling: 1 kleine gerookte (of gestoomde) makreel in in kleine stukjes verdelen en mengen met 1-2 theelepels sambal oelek en 1 eetlepel ketjap asin. Afwerking: vierkante stukjes aluminiumfolie op het werkblad leggen. 1-2 eetlepels rijst erop scheppen en de rijst uitspreiden tot een laagje van ± 4 x 5 cm en 1/2 cm dik. In het midden van de rijst 1 theelepel vulling scheppen en de rijst er omheen drukken. De lempers koud serveren. |
Home > Recepten