Home > Recepten

Lemper met gerookte vis, mini- (warm)

250 g ketan (kleefrijst)

1 dl kokosmelk

1 kleine gerookte of gestoomde makreel

1-2 theelepels sambal oelek

1 lepel ketjap asin
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Visgerechten; Borrelhapjes; Indisch
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

250 gr kleefrijst (ketan) wassen en laten uitlekken. Rijst met 2 1/2 dl water aan de kook brengen. Op zacht vuur ± 15 minuten laten koken.

1 dl kokosmelk met 1/2 dl water verwarmen, over de rijst schenken, omroeren en nog 5-10 minuten laten koken tot de rijst de kokosmelk heeft opgenomen. De rijst laten afkoelen.



Vulling: 1 kleine gerookte (of gestoomde) makreel in in kleine stukjes verdelen en mengen met 1-2 theelepels sambal oelek en 1 eetlepel ketjap asin.



Afwerking: vierkante stukjes aluminiumfolie op het werkblad leggen. 1-2 eetlepels rijst erop scheppen en de rijst uitspreiden tot een laagje van ± 4 x 5 cm en 1/2 cm dik. In het midden van de rijst 1 theelepel vulling scheppen en de rijst er omheen drukken.

De lempers koud serveren.