Home > Recepten

Rempejek met pinda's (warm)

250 g rijstebloem

2 lepels gemalen amandelen

1 ui

2 teentjes knoflook

2 theelepels ketumbar

2 1/2-3 dl kokosmelk

150 g gepelde pinda's

zout

peper

olie
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Indisch
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

250 gr rijstebloem mengen met 2 eetlepels gemalen amandelen, 1 geraspte kleine ui, 2 geperste teentjes knoflook en 2 theelepels gemalen ketoembar.

Het rijstebloemmengsel mengen met 2 1/2-3 dl kokosmelk tot een glad dun beslag.

150 gr gepelde pinda's, zout en peper erdoor roeren.

Ruim olie in een pan verhitten. Steeds 1 lepel beslag langzaam in de pan schenken en het beslag met de lepel iets uitstrijken. Op middelhoog vuur dunne knapperige lichtbruine rempejek bakken. Halverwege keren.