Home > Recepten

Spinazieflapjes 1

frituurolie

400 g spinazie uit de diepvries

zout

peper

50 g parmezaanse kaas

1 blikje croissantdeeg

dooier
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Italiaans
  • Aantal Porties: 16
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Frituurolie verhitten tot ± 160 °C.

400 gr ontdooide diepvriesspinazie laten uitlekken en mengen met zout, peper en 50 gr geraspte Parmezaanse kaas. 1 blikje croissantdeeg (240 gr) 2 keer dubbelvouwen en uitrollen tot dunne lap van ± 28 x 28 cm.

Deeg in 16 vierkantjes van 7 x 7 cm snijden. Op elk deeglapje 1 eetlepel spinaziemengsel scheppen. Deegranden met losgeklopt eidooier bestrijken en deeglapje diagonaal dubbelvouwen, randen goed aandrukken.

Deegflapjes in hete olie in ± 2 minuten lichtbruin frituren.