Home > Recepten

Groente-rolletjes met pikante saus (koud)

1 winterwortel

1/2 ongeschilde komkommer

1 rettich

15 sprietjes bieslook

1 lepel geraspte gemberwortel

1 lepel ui

1 lepel azijn

1 mespunt suiker

zout

3 lepels sesamolie

4 lepels Japanse sojasaus

1 theelepel geroosterd sesamzaad
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Groentegerechten; Sausjes; Japans
  • Aantal Porties: 15
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

1 winterwortel, 1/2 ongeschilde komkommer en 1 rettich in reepjes snijden en ± 1 minuut koken. Koud afspoelen en laten uitlekken.

15 sprietjes bieslook in kokend water 30 seconden onderdompelen. Reepje wortel, komkommer en rettich met bieslook vastknopen.

Serveer met pikante saus van 1 eetlepel geraspte gemberwortel, 1 eetlepel fijngesneden ui, 1 eetlepel azijn, een mespuntje suiker, zout, 3 eetlepels sesamolie, 4 eetlepels Japanse sojasaus, peper en 1 theelepel geroosterd sesamzaad.