Wontonbuideltjes met krab (warm) |
|
2 blikjes krab 100 g spinazie 2 lente-uitjes 1 theelepel limoenrasp 1 theelepel geraspte gemberwortel 1 lepel CHinese sojasaus 1 lepel sesamolie zout, peper 20 wontonvellen chilisaus: 3 eetlepels Chinese sojasaus 3 eetlepels sesamolie 1 verkruimelde gedroogde chilipeper 3 eetlepels fijngesneden bieslook. |
|
Bereiding2 blikjes krab laten uitlekken en mengen met 100 gr fijngesneden spinazie, 2 fijngesneden lente-uitjes, 1 theelepel limoenrasp, 1 theelepel geraspte gemberwortel, 1 eetlepel Chinese sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, zout en peper.Uit de wontonvellen rondjes steken van 10 cm. Vulling over cirkels verdelen, deegrand met water bestrijken en wontons als buideltje dichtknijpen. Buideltjes naast elkaar (in gedeelten) in stoommandje zetten en in ± 10 minuten boven kokend water gaarstomen. Buideltjes in oven (75 °C) warmhouden. Idee: serveer de wontons met soja-chilisaus gemaakt van 3 eetlepels Chinese sojasaus, 3 eetlepels sesamolie, 1 verkruimelde gedroogde chilipeper en 3 eetlepels fijngesneden bieslook. Benodigdhedenextra nodig: uitsteekvorm van 10 cm doorsnee, bamboe stoommandje of metalen stoominzet voor pan |
Home > Recepten