Home > Recepten

Groente-garnalenrolletjes (koud)

30 ronde rijstvellen van 16 cm doorsnee (toko, diepvries)

200 gr komkommer in reepjes

2 kleine worteltjes in reepjes

2 stengels bleekselderij in reepjes

3 lente-uitjes in ringetjes

10 muntblaadjes in reepjes

100 gr gepelde gekookte garnalen

zout, peper

1 eetlepel citroensap



Saus:

2 lepels witte wijnazijn

zout

peper

1 theelepel mosterd

4-5 lepels zonnebloemolie
  • Omschrijving recept: Dimsum; Garnalengerechten; Chinees
  • Aantal Porties: 15
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Rijstvellen naast elkaar op vochtige doeken leggen, met water besprenke- len en met vochtige doeken afdekken. Rijstvellen in ± 15 minuten zacht laten worden.

Komkommer, wortel, bleekselderij, lente-ui, munt, garnalen, zout, peper en citroensap mengen.

Steeds 2 velletjes deeg op elkaar leggen en 1 eetlepel vulling op onderste helft scheppen.

Onderrand van deeg over vulling vouwen en zijkanten eroverheen vouwen. Deegvellen strak oprollen (of vouw de rijstvellen dicht als buideltje of envelopje en bind ze dicht met bieslook).

Rolletjes in vochtige doek koel bewaren.

Serveer de rolletjes met een saus van 2 eetlepels witte wijnazijn, zout, peper, 1 theelepel mosterd en 4-5 eetlepels zonnebloemolie.