Home > Recepten

Rijstpapierhapjes met garnalen, gevuld (warm)

10 rijstvellen

250 g garnalen

100 g gemalen varkensvlees

50 g shii-take

2 lepels koriander

50 g gare rijst

1 ei

zout

peper

2 theelepels olie

chilisaus

ananas
  • Omschrijving recept: Dimsum; Garnalengerechten; Chinees
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

10 rijstvellen van ± 16 cm doorsnee (toko) naast elkaar op vochtige doeken leggen, met water besprenkelen en met vochtige doeken afdekken.

Rijstvellen in ± 15 minuten zacht laten worden.

250 gr fijngesneden garnalen mengen met 100 gr gemalen varkensvlees, 50 gr fijngesneden shii-take, 2 eetlepels fijngesneden koriander, 50 gr gekookte rijst, 1 losgeklopt ei, zout en peper.

Vulling over 5 rijstvellen verdelen, afdekken met rest van rijstvellen en licht aandrukken.

In koekenpan 2 theelepels olie verhitten en 1 rijstvel hierin aan beide zijden 2-3 minuten bakken. Andere rijstvellen bakken en deze in vieren snijden.

Met chilisaus (flesje) en dunne plakken verse ananas serveren.