Rijstpapierhapjes met garnalen, gevuld (warm) |
|
10 rijstvellen 250 g garnalen 100 g gemalen varkensvlees 50 g shii-take 2 lepels koriander 50 g gare rijst 1 ei zout peper 2 theelepels olie chilisaus ananas |
|
Bereiding10 rijstvellen van ± 16 cm doorsnee (toko) naast elkaar op vochtige doeken leggen, met water besprenkelen en met vochtige doeken afdekken.Rijstvellen in ± 15 minuten zacht laten worden. 250 gr fijngesneden garnalen mengen met 100 gr gemalen varkensvlees, 50 gr fijngesneden shii-take, 2 eetlepels fijngesneden koriander, 50 gr gekookte rijst, 1 losgeklopt ei, zout en peper. Vulling over 5 rijstvellen verdelen, afdekken met rest van rijstvellen en licht aandrukken. In koekenpan 2 theelepels olie verhitten en 1 rijstvel hierin aan beide zijden 2-3 minuten bakken. Andere rijstvellen bakken en deze in vieren snijden. Met chilisaus (flesje) en dunne plakken verse ananas serveren. |
Home > Recepten