Rijst-visballetjes (warm) |
|
250 g kabeljauwfilet 50 g gare rijst 1 lepel sinaasappelrasp 1 ei 2 lepels dille 2 lepels yoghurt zout peper 1/2 theelepel ketumbar 1 lepel Chinese sojasaus frituurolie 50 g rijstnoedels ei spiesjes |
|
Bereiding250 gr kabeljauwfilet met 50 gr gekookte rijst en 1 eetlepel sinaasappelrasp pureren.1 ei, 2 eetlepels fijngesneden dille, 2 eetlepels yoghurt, zout, peper, 1/2 theelepel gemalen koriander en 1 eetlepel Chinese sojasaus erdoor roeren. Van vismengsel ± 30 balletjes vormen en deze 30 minuten in koelkast leggen. Frituurolie verhitten. 50 gr rijstnoedels verkruimelen. Visballetjes achtereenvolgens door bloem, losgeklopt ei en verkruimelde noedels wentelen. Balletjes in hete olie ± 3 minuten bakken. Aan spiesjes serveren. |
Home > Recepten