Home > Recepten

Rijst-visballetjes (warm)

250 g kabeljauwfilet

50 g gare rijst

1 lepel sinaasappelrasp

1 ei

2 lepels dille

2 lepels yoghurt

zout

peper

1/2 theelepel ketumbar

1 lepel Chinese sojasaus

frituurolie

50 g rijstnoedels

ei

spiesjes
  • Omschrijving recept: Dimsum; Visgerechten; Chinees
  • Aantal Porties: 25
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

250 gr kabeljauwfilet met 50 gr gekookte rijst en 1 eetlepel sinaasappelrasp pureren.

1 ei, 2 eetlepels fijngesneden dille, 2 eetlepels yoghurt, zout, peper, 1/2 theelepel gemalen koriander en 1 eetlepel Chinese sojasaus erdoor roeren.

Van vismengsel ± 30 balletjes vormen en deze 30 minuten in koelkast leggen.

Frituurolie verhitten.

50 gr rijstnoedels verkruimelen. Visballetjes achtereenvolgens door bloem, losgeklopt ei en verkruimelde noedels wentelen.

Balletjes in hete olie ± 3 minuten bakken. Aan spiesjes serveren.