Kleefrijst met gekruide kokos (warm of koud) |
|
250 gr kleefrijst 3 eetlepels gedroogde garnalen 1/2 liter kokosmelk (santen uit blik) zout 3 fijngehakte sjalotjes 1 fijngesneden rood pepertje 1 theelepel gemalen koriander 1 theelepel geraspte gemberwortel stukje fijngesneden serehstengel snufje suiker 1 eetlepel olie 50 gr geraspte kokos |
|
BereidingWeek de rijst 4 uur in water.Week de garnalen ± 10 minuten in kokend water. Stoom de rijst ± 10 minuten in een stoompan. Roer er de kokosmelk en zout door en zet de rijst afgedekt weg tot de kokosmelk is opgenomen. Stoom de rijst dan nog ± 10 minuten. Maal de sjalotjes, rode peper, koriander, gemberwortel, sereh, suiker, olie, garnalen en zout fijn en bak dit mengsel in een anti-aanbakpan zachtjes droog. Schep er van het vuur af de kokos door. Serveer de rijst, met een schepje kokosmengsel erop, warm of koud in 16 bananebladeren uit de diepvries. Knip de diepvriesbananebladeren in stukken van 12 x 12 cm, laat ze ± 20 minuten in kokend water weken, vouw ze tot een bakje en zet ze met een prikkertje vast. Benodigdhedenrijststomer |
Home > Recepten