Home > Recepten

Roquefort-uiendip

200 gr Roquefort (of Danish Blue)

60 gr boter

2 eetlepels gehakte peterselie

3 eetlepels zure room of gewone room met wat citroensap

1 kleine ui

zout, vers gemalen zwarte peper



Voor de garnering:

Gehakte bieslook, een fijngesneden uitje of peterselie
  • Omschrijving recept: Sausjes
  • Aantal Porties: 4
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kruimel de kaas, meng de boter erdoor en maak er een romig geheel van.

Voeg de andere ingredienten toe; rasp de ui heel fijn. Voeg peper en zout naar smaak toe en zet de kom op een koele plaats, zodat de smaak van de kruiden er goed in kan trekken. Leg er een stuk folie over om uitdrogen te voorkomen.

Garneer de dip met de bieslook, ui of peterselie.

Notities

Serveren: Doe de dipsaus in een ondiepe schaal en geef er verschillende soorten zoutjes bij.