Home > Recepten

Mulligatawny 03

1 ui

3 teentjes knoflook

1 rode peper

250 gr kipfilet

2 eetlepels zonnebloemolie

1 liter kippenbouillon

50 gr rijst

1/2 eetlepel korianderpoeder

1 1/2 eetlepel kerriepoeder

4 kardamomzaadjes

2 kruidnagels

1 kaneelstokje

50 gr geraspte kokos

1/8 liter slagroom

3 eetlepels citroensap

zout naar smaak
  • Omschrijving recept: Soepen; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de kip in blokjes en bak die.

Snipper de uien en pers de knoflook.

Snijd de rode peper (zonder zaadjes zijn ze minder heet).

Voeg, als de kip gaar is, de uien, knoflook en peper toe en laat het geheel 3 minuten bakken.

Voeg de bouillon, rijst, koriander, kerrie, kardemom, kruidnagel en kaneel toe en laat alles 30 minuten zachtjes koken.

Neem de kruidnagels, de kardemomzaadjes en het kaneelpijpje uit de soep.

Doe de geraspte kokos, de slagroom en het citroensap door de soep en laat deze door en door warm worden.