Murgh shorwa (Afghaanse kippensoep) |
|
2 l water 500 g kipfilet 1 ui 1 theelepel knoflook 1 jalapeņopeper 1.5 theelepel zwarte peper 2 theelepels ketumbar 500 g diepvriesgroenten 150-200 gr eiernoedels |
|
BereidingDoe 2 liter water, 500 gr schoongemaakte en ontvette kippenborstfilets, 1 fijngesneden middelgrote ui, 1 theelepel fijngehakte knoflook, 1 zeer fijngesneden jalapeņopeper en 1 1/2 theelepel zwarte peper in een soeppan, sluit de pan, breng het geheel aan de kook en laat het 25-30 minuten zachtjes koken tot de ui glazig en de kip gaar is.Neem het vlees dan uit de pan en snijd het in kleine stukjes. Doe de stukjes kip terug in de pan en voeg er 2 theelepels gemalen koriander en 500 gr gemengde diepvriesgroenten bij. Voeg na 5 minuten 150-200 gr eiernoedels toe en laat de soep op middelhoog vuur verder koken tot de noedels zacht zijn. Geef er brood bij. |
Home > Recepten