Home > Recepten

Tomatenchutney 1

2 eetlepels olie

1 theelepel mosterdzaad

1 theelepel komijnzaad

1 theelepel venkelzaad

1 eetlepel geraspte gemberwortel

3 teentjes knoflook

450 gr stukjes tomaat

zout

75 gr suiker

75 gr stukjes gedroogde abrikoos

1 eetlepel wijnazijn

3 gesnipperde groene pepers
  • Omschrijving recept: Sausjes; Chutneys; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak het zaad ± 20 seconden in de olie.

Bak de gember en de knoflook 10 seconden mee.

Voeg de tomaat, zout, suiker, abrikoos, azijn en groene peper toe en kook het geheel ± 30 minuten.

Laat afkoelen en schep de chutney in potten, die u goed kunt afsluiten.

Notities

In de koelkast bewaard, is de chutney 1 week houdbaar.