Home > Recepten

Aloo Gobi (gestoofde groenten)

400 gr geschrapte krieltjes of aardappelen in gelijke stukjes

250 gr bloemkool in roosjes

3 eetlepels olie of ghee

2 fijngesneden grote uien

3 teentjes knoflook

3 cm geschilde gemberwortel

1 theelepel komijnzaad

1 klein blikje tomatenpuree

1 theelepel chilipoeder

11/2 eetlepel paprikapoeder

1 theelepel kurkuma

1/2 eetlepel korianderpoeder

1/2 theelepel gemalen kaneel

zout

1 eetlepel fijngesneden koriander
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Aardappelgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak de aardappel en de bloemkool in de olie ± 5 minuten en schep ze uit de pan.

Pureer de uien, knoflook en gember in een keukenmachine en bak de puree in de achtergebleven olie ± 10 minuten. Voeg de komijn en de tomatenpuree toe en bak die ± 2 minuten mee. Voeg de rest van de specerijen, zout en 2 dl water toe. Laat het geheel ± 5 minuten zachtjes inkoken tot een dikke puree.

Schep de groenten erdoor en laat die zachtjes ± 5 minuten bakken. Roer er 2 1/2 dl water en zout door en laat het geheel afgedekt nog ± 15 minuten stoven en strooi er de koriander over.