Aloo Gobi (gestoofde groenten) |
|
400 gr geschrapte krieltjes of aardappelen in gelijke stukjes 250 gr bloemkool in roosjes 3 eetlepels olie of ghee 2 fijngesneden grote uien 3 teentjes knoflook 3 cm geschilde gemberwortel 1 theelepel komijnzaad 1 klein blikje tomatenpuree 1 theelepel chilipoeder 11/2 eetlepel paprikapoeder 1 theelepel kurkuma 1/2 eetlepel korianderpoeder 1/2 theelepel gemalen kaneel zout 1 eetlepel fijngesneden koriander |
|
BereidingBak de aardappel en de bloemkool in de olie ± 5 minuten en schep ze uit de pan.Pureer de uien, knoflook en gember in een keukenmachine en bak de puree in de achtergebleven olie ± 10 minuten. Voeg de komijn en de tomatenpuree toe en bak die ± 2 minuten mee. Voeg de rest van de specerijen, zout en 2 dl water toe. Laat het geheel ± 5 minuten zachtjes inkoken tot een dikke puree. Schep de groenten erdoor en laat die zachtjes ± 5 minuten bakken. Roer er 2 1/2 dl water en zout door en laat het geheel afgedekt nog ± 15 minuten stoven en strooi er de koriander over. |
Home > Recepten