Home > Recepten

Aloo Gobi (gestoofde groenten)

400 gr geschrapte krieltjes of aardappelen in gelijke stukjes

250 gr bloemkool in roosjes

3 eetlepels olie of ghee

2 fijngesneden grote uien

3 teentjes knoflook

3 cm geschilde gemberwortel

1 theelepel komijnzaad

1 klein blikje tomatenpuree

1 theelepel chilipoeder

11/2 eetlepel paprikapoeder

1 theelepel kurkuma

1/2 eetlepel korianderpoeder

1/2 theelepel gemalen kaneel

zout

1 eetlepel fijngesneden koriander
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Aardappelgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak de aardappel en de bloemkool in de olie 5 minuten en schep ze uit de pan.

Pureer de uien, knoflook en gember in een keukenmachine en bak de puree in de achtergebleven olie 10 minuten. Voeg de komijn en de tomatenpuree toe en bak die 2 minuten mee. Voeg de rest van de specerijen, zout en 2 dl water toe. Laat het geheel 5 minuten zachtjes inkoken tot een dikke puree.

Schep de groenten erdoor en laat die zachtjes 5 minuten bakken. Roer er 2 1/2 dl water en zout door en laat het geheel afgedekt nog 15 minuten stoven en strooi er de koriander over.