Sperziebonencurry, Sri Lanka |
|
500 gr sperziebonen in stukjes van 2 cm 150 gr fijngesneden uien 1 fijngesneden groene peper zonder pitjes 2 eetlepels Maldive fish (= gedroogd vismaalsel) of garnalenwol 1 kopje kokosmelk of aangemaakte santen 1/2 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma) 1 theelepel cayennepeper 1 theelepel komijnpoeder (djinten) 2 theelepels korianderpoeder 1 1/2 theelepel zout 2 eetlepels olie of boter |
|
BereidingMeng alle ingredienten, behalve de olie en de kokosmelk, in een kom.Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de gemengde ingredienten 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk en 1 kopje water toe en kook de curry, onder af en toe roeren, in 20 minuten gaar. Wordt het te droog, boeg dan wat water toe. |
Home > Recepten