Home > Recepten

Sperziebonencurry, Sri Lanka

500 gr sperziebonen in stukjes van 2 cm

150 gr fijngesneden uien

1 fijngesneden groene peper zonder pitjes

2 eetlepels Maldive fish (= gedroogd vismaalsel) of garnalenwol

1 kopje kokosmelk of aangemaakte santen

1/2 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma)

1 theelepel cayennepeper

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

2 theelepels korianderpoeder

1 1/2 theelepel zout

2 eetlepels olie of boter
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Sri Lankaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng alle ingredienten, behalve de olie en de kokosmelk, in een kom.

Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de gemengde ingredienten 5 minuten.

Voeg dan de kokosmelk en 1 kopje water toe en kook de curry, onder af en toe roeren, in 20 minuten gaar.

Wordt het te droog, boeg dan wat water toe.