Home > Recepten

Spinazie met tomaten (Salag tamatar)

1 kg verse spinazie

175 gr ghee

2 grote gesnipperde uien

2 gesnipperde teentjes knoflook

150 gr verse gemberwortel

2 theelepels chilipoeder

2 theelepels kurkuma

2 theelepels garam masala

2 theelepels korianderzaad

1 theelepel ketumbar

1 theelepel komijnzaad

1 1/2 theelepel zout

2 theelepels versgemalen zwarte peper

400 gr tomaten (blik)
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de spinazie en schud de blaadjes droog. Snijd ze in reepjes van 2 cm breed en verwijder dikke steeltjes. Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem, voeg uien en knoflook toe en fruit ze op een laag vuur in 4-5 minuten zacht.

Schil intussen de gember en snijd hem in reepjes van 3 mm dik. Doe de gember ook in de pan en bak 5-6 minuten zachtjes verder. Voeg chilipoeder, kurkuma, garam masala, korianderzaad en -poeder, komijn, zout en peper toe. Roer goed om en bak nog 1 minuut.

Voeg de spinazie toe en schep luchtig om met de specerijen. Voeg de tomaten met sap toe en breng al roerend aan de kook. Giet er zoveel kokend water bij dat de spinazie niet aanbakt. Roer goed om en laat 5-10 minuten stoven tot zowel spinazie als tomaten gaar zijn.

Serveer zo warm mogelijk.

Notities

Noot: Spinazie is een zeer populaire groente op het hele Indiase subcontinent, waar evenals in het Westen de voedingswaarde wordt onderkend. De spinaziesoorten die men verbouwt, zijn echter veel sterker van smaak; sommige zijn nogal bitter, vandaar dat er zoete tomaten als tegenwicht in deze schotel zitten.