Home > Recepten

Saag Bhaji (spinazie met gebakken aardappelblokjes

6 eetlepels olie

1/2 theelepel zwart mosterdzaad

1 theelepel komijnzaadjes

8-10 fenegriekzaadjes (eventueel)

1 eetlepel kerrieblaadjes

2-3 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd

2-4 gedroogde rode chilipepers, grof gesneden

450 gr verse bladspinazie, fijngesneden

1 eetlepel geklaarde boter

1 grote aardappel, geschild en in blokjes gesneden

1 grote ui, in dunne ringen gesneden

1/2 theelepel gemalen kurkuma

1 theelepel gemalen komijn

1/2 theelepel garam masala

1/2 theelepel chilipoeder

2-3 rijpe tomaten, ontveld en in stukjes gesneden

1 theelepel zout
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Aardappelgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit op half vuur 2 eetlepels olie en bak de mosterdzaadjes erin tot ze beginnen te springen.

Voeg de komijnzaadjes, het fenegriekzaad en de kerrieblaadjes toe en meteen daarna de knoflook en de rode chilipeper. Laat de knoflook goudbruin worden.

Voeg de spinazie toe.

Roer de gefruite kruiden door de spinazie en laat het mengsel een kwartier zacht koken met een deksel op de pan. Roer af en toe.

Verhit de boter op half vuur. Bak de aardappelblokjes bruin, neem ze van het vuur en houd ze apart.

Verhit het restant van de olie op half vuur en fruit de uiringen erin

(± 10 minuten). De uiringen mogen niet te donker worden, want dan krijgen ze een bittere smaak.

Zet het vuur laag. Voeg de kurkuma, komijn, garam masala en chilipoeder toe en roerbak 2-3 minuten.

Voeg de spinazie, aardappelen, tomaten en zout toe en laat met een deksel op de pan zacht koken tot de aardappelblokjes gaar zijn. Roer af en toe.

Neem het gerecht van het vuur.