Groentecurry uit Nepal |
|
200 gr broccoli in kleine roosjes 150 gr gehalveerde peultjes 1/2 kleine groene kool in reepjes 150 gr doperwten (diepvries) 4 eetlepels olie 1 fijngesneden ui 100 gr kastanjechampignons in plakjes 1 eetlepel kerriepoeder 1 theelepel gemalen komijn zout, peper 200 gr pannenkoekmix (1/2 pak) 1 ei 4-4 1/2 dl melk 4 eetlepels fijngesneden kruiden (peterselie, bieslook, kervel) 2 eetlepels komijnzaadjes |
|
BereidingKook de broccoli, peultjes, kool en doperwten in ruim water met zout in ± 2 minuten beetgaar.Bak in 2 eetlepels olie de ui ± 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak die ± 5 minuten mee. Roer er de kerrie, komijn, zout, peper, broccoli, peultjes, kool en erwten door. Maak van het pannenkoekmix, het ei en de melk volgens de gebruiksaanwijzing een beslag. Roer de kruiden door het beslag. Bak van het beslag steeds in 1/2 eetlepel olie 4 dunne flensjes. Schep de groentecurry op de flensjes en rol de flensjes op en bestrooi ze met komijnzaadjes. NotitiesNoot: De groenten kunt u naar eigen smaak variėren. Blancheer groenten met een wat langere bereidingstijd voor het roerbakken wel even. |
Home > Recepten