Home > Recepten

Kruidenballetjes, Indiaas

250 gr kipgehakt

1/2 theelepel gemberpoeder

3 theelepels kerriepoeder

1/2 theelepel kurkuma

1 uitgeperst teentje knoflook

zout, peper

25 gr boter

1 gesnipperde ui

1/8 liter slagroom

25 gr fijngehakte amandelen

verse koriander
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indiaas
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vorm kleine balletjes van het gehakt, de gemberpoeder, 1 theelepel kerriepoeder, de kurkuma, knoflook, zout en peper. Bak in de boter de balletjes in 10 minuten bruin en schep ze uit de pan.

Fruit in het vet 2 theelepels kerriepoeder en de ui. Voeg de slagroom, de amandelen en de balletjes toe en verhit alles nog ± 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Bestrooi de balletjes met verse koriander.

Notities

Noot: lekker met Pandan rijst en sperziebonen.