Home > Recepten

Kheema shahzada

4 eetlepels geklaarde boter

1 grote ui, grof gesnipperd

een blokje gemberwortel, 2 1/2 x 2 1/2 cm, gepeld en grof gesnipperd

2-4 tenen knoflook, gepeld en grof gesnipperd

450 gr mager gehakt

1/2 theelepel gemalen kurkuma

50 gr ongebrande, gehalveerde cashewnoten

1 theelepel zout

3 dl warm water

1 1/2 dl melk

2 hardgekookte eieren, in de lengte in vieren gesneden

een paar takjes verse koriander



Maal gescheiden van elkaar:

1 eetlepel wit maanzaad

1 eetlepel sesamzaad



Maal in koffiemolen:

1 kaneelstokje van 5 cm lengte, in stukjes

4 groene kardamoms

4 hele kruidnagels

4-6 gedroogde rode chilipepers

1 eetlepel korianderzaad
  • Omschrijving recept: Vleesgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit op half vuur 2 eetlepels geklaarde boter en fruit de ui, gember en knoflook tot de ui glazig is (± 5 minuten). Verwijder overtollig vet door de gefruite stukjes met een houten lepel tegen de rand van de pan te drukken. Schep de stukjes op een bord en laat ze afkoelen.

Doe het restant van de geklaarde boter in de pan en roerbak alle gemalen ingredienten 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak het tot al het vocht is verdampt (± 10 minuten). Roer vaak.

Voeg de kurkuma toe en roerbak 30 seconden.

Voeg het zout, de cashewnoten en het water toe, breng het aan de kook, leg het deksel op de pan en laat 15 minuten zacht koken. Roer af en toe. Doe de melk in de blender en daarna de gebakken stukjes ui, knoflook en gember. Maak er een glad mengsel van en doe dit al roerend bij het gehakt.

Breng het aan de kook, leg het deksel op de pan en laat 10-15 minuten sudderen tot de jus is ingedikt.

Schep het gehakt in een schotel en garneer met partjes ei en verse korianderblaadjes.