Home > Recepten

Shish kebab 1

het sap van een halve citroen

2 eetlepels fijngehakte verse munt of 1 eetlepel gedroogde of ingemaakte munt

3-4 eetlepels fijngehakte korianderblaadjes

25 gr ongebrande cashewnoten

1 middelgrote ui, grof gesnipperd

2 teentjes knoflook, gepeld en grof gesnipperd

1-2 verse groene chilipepers, fijngehakt en van zaden ontdaan

700 gr lams- of rundergehakt

2 theelepels ketumbar

2 theelepels gemalen komijn

1 theelepel gemalen karwijzaad

1/2 theelepel garam masala

1/2 theelepel tandoorikleurstof

1/2 theelepel versgemalen zwarte peper

1 eierdooier

1/4 theelepel chilipoeder

1 theelepel zout

4 eetlepels olie



Vermaal in de koffiemolen:

2 eetlepels wit maanzaad

2 eetlepels sesamzaad
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Rundvleesgerechten; Indiaas
  • Aantal Porties: 18
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng het citroensap, de munt, korianderblaadjes, cashewnoten, ui, knoflook en groene chilipeper in een blender tot een gladde massa en doe het mengsel in een grote kom.

Meng het gehakt met de blender in 2-3 porties tot een gladde massa en doe het vlees in de kom.

Voeg de overige ingredienten, behalve de olie, toe en kneed het mengsel tot een homogene massa (dit kan ook in een keukenmachine) en zet het een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 240 °C en bekleed een bakblik met aluminiumfolie.

Draai van het kebabmengsel 18 balletjes, iets groter dan een golfbal.

Doe een balletje aan een prikker, maak er een worstje van door het tussen de handpalmen te draaien en leg het op het bakblik.

Maak de overige kebabs op dezelfde manier.

Bestrijk ze royaal met een in olie gedoopt kwastje, plaats het bakblik hoog in de oven en bak de kebabs 6-8 minuten.

Haal het bakblik uit de oven, bestrijk de kebabs met de rest van de olie en bak ze nog 6-8 minuten.

Laat de kebabs afkoelen voor u ze van de prikkers haalt.