Home > Recepten

Kofta Kabab Sheer Mal

750 gr rundergehakt

1/2 theelepel kardamomzaad

1 1/2 theelepel kaneel

1 1/2 theelepel nootmuskaat

1 1/2 theelepel kruidnagel

1 1/2 theelepel zwarte peper

1/2 theelepel gember

snuif anijs

6 gemalen teentjes knoflook

1/2 theelepel zout

1 gemalen laurier

90 gr geklaarde boter

6 rode chilipepers

5 dl melk

60 gr gehakte pistaches

4 in dunne ringen gesneden en bruin gebakken uien
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe het vlees met alle kruiden behalve 1/2 theelepel knoflook, de chilipepers en de pistaches door de keukenmachine.

Maak er balletjes van.

Verhit de helft van de boter en bak de balletjes daarin bruin.

Haal het zaad uit de chilipepers en snijd ze in fijne reepjes.

Bak ze in de boter waarin het vlees is gebruind.

Begiet ze met de melk, voeg de pistaches toe en laat dit inkoken.

Smelt de resterende boter en bak de vleesballetjes opnieuw, voeg daarbij de resterende knoflook toe.

Kook droog.

Voeg, als de boter zeer heet is, de melksaus toe.

Laat de saus tot de helft inkoken.

Besprenkel het gerecht met gebakken uiringen en dien op.