Home > Recepten

Koftacurry

1 groene peper

2 uien

2 teentjes knoflook

400 gr rundergehakt

1 ei

1 theelepel garam masala of kerrie

zout

1,5 theelepel gemberpoeder (djahé)

100 gr boter

2 theelepels chilipoeder

1 theelepel geelwortelpoeder (koenjit)

6 eetlepels yoghurt
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwijder de zaadjes van de peper en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Pel en snipper de uien en de knoflook.

Maak het gehakt aan met het losgeklopte ei, de garam masala, zout, 1,5 theelepel gemberpoeder en de peper.

Rol er langwerpige vormpjes van ter grootte van een pruim.

Verhit de boter in een braadpan en fruit de uien en knoflook in ± 5 minuten lichtbruin, voeg het chilipoeder en het geelwortelpoeder toe en fruit alles nog ± 3 minuten.

Roer de yoghurt en 1 dl water erdoor en warm alles met het deksel op de pan op heel laag vuur nog ± 5 minuten door.

Voeg de gehaktballetjes toe en stoof ze in 30 minuten gaar.