Home > Recepten

Lamssaté

500 g lamsbout

2 cm geraspte gemberwortel

1 ui

1-2 theelepels chilipoeder

1 theelepel garam masala

1 theelepel djinten

1 lepel ketumbar

eventueel 1 theelepel mangopoeder

sap van 5 limoenen
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd 500 gr lamsbout in reepjes en marineer het vlees ± 1 uur in een mengsel van 2 cm geraspte, geschilde gemberwortel, 1 fijngesneden ui, 1-2 theelepels chilipoeder, 1 theelepel garam masala, 1 theelepel komijnpoeder, 1 eetlepel korianderpoeder, eventueel 1 theelepel mangopoeder, het sap van 5 limoenen, 3 eetlepels olie en zout.

Rijg het vlees aan spiesen en rooster het onder een hete grill 10-15 minuten (halverwege keren).