Kheema curry (lamsvlees met kerrie) |
|
2 kleine uien 2 eetlepels olie 2 teentjes knoflook 500 gr lamsboutplakken 2 theelepels kerriepoeder 2 theelepels chilipoeder 2 eetlepels djinten (gemalen komijn) 1 blikje tomatenblokjes (netto 400 gr) 1 pakje doperwten (300 gr, diepvries) 1 kruidenbouillontablet |
|
BereidingPel de uien en snipper ze fijn.Verhit de olie in een wok of hapjespan en voeg de ui toe. Pel de knoflook en pers die erboven uit en fruit alles ± 5 minuten zachtjes. Snijd intussen het lamsvlees in dunne repen. Voeg de vleesreepjes, het kerriepoeder, het chilipoeder en de djinten toe en laat alles al omscheppend ± 5 minuten zachtjes bakken. Voeg de tomatenblokjes, de doperwten en 1 dl water toe, verkruimel er het bouillontablet boven en laat de curry nog 12-15 minuten onafgedekt sudderen. Serveer met basmatirijst en yoghurtsalade. NotitiesInvriestip:Dit gerecht kunt u heel goed van tevoren bereiden en invriezen. Ontdooi het gerecht in de koelkast in ± 5 uur en zet het vervolgens in ± 15 minuten op heel laag vuur. De houdbaarheid na het invriezen is ± 2 maanden. |
Home > Recepten