Home > Recepten

Bhoona gosht 2

1 kg lamsvlees (bout of schouder)

5 eetlepels olie

3 grote gesnipperde uien

een blokje gemberwortel, 2 1/2 x 2 1/2 cm, gepeld en gesnipperd

3-4 tenen knoflook, gepeld en geperst

1 theelepel gemalen kurkuma

2 theelepels gemalen komijn

1 eetlepel ketumbar

1 theelepel chilipoeder

2 dl warm water

1 1/4 theelepel zout

2 middelgrote rijpe tomaten, ontveld en in stukjes

4-5 verse groene chilipepers

1 theelepel garam masala

1 eetlepel gehakte korianderblaadjes

2 rijpe tomaten, in plakjes
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd overtollig vet van het vlees. Spoel het vlees af met koud water en snijd het in dobbelsteentjes. Laat de stukjes vlees op keukenpapier drogen.

Verhit de olie op half vuur, voeg de ui, gember en knoflook toe en fruit tot de ui glazig is ( 5 minuten).

Zet het vuur laag, voeg de kurkuma, komijn, koriander en chilipoeder

toe en verwarm alles al roerend 2-3 minuten.

Voeg het vlees toe, zet het vuur op half en roerbak 5 minuten.

Leg het deksel op de pan, zet het vuur op half en laat 15-20 minuten pruttelen tot het vocht is verdampt. Schep vaak om.

Roerbak het vlees op hoog vuur 2-3 minuten en bak het op half vuur nog 7-8 minuten. Schep vaak om. De blokjes vlees zien er vrij droog uit

en het vet drijft bovenop. Laat een deel van het vet weglopen (er mogen geen specerijen verloren gaan).

Voeg het water en het zout toe, breng het aan de kook en let een deksel op de pan.

Laat het vlees 50-60 minuten sudderen tot het gaar is (voeg zo nodig water toe). Tegen het eind van de kooktijd moet de ingekookte kruidige jus aan de stukjes vlees blijven hangen.

Voeg de stukjes tomaat en de hele groene chilipepers toe en roerbak nog 3-4 minuten.

Voeg al roerend de garam masala en de helft van de korianderblaadjes toe en neem de pan van het vuur.

Schep de bhoona gosht in een schotel en leg de plakjes tomaat langs de rand.

Strooi het restant van de gehakte korianderblaadjes op de plakjes tomaat.