Home > Recepten

Lamscurry met abrikozen

150 g gedroogde abrikozen

12 enkele lamskoteletten

6 lepels olie

2 uien

2 teentjes knoflook

1 theelepel kaneel

1 theelepel djinten

2 theelepels cayennepeper

2 theelepels kardamompoeder

1 theelepel kruidnagelpoeder

3 tomaten

zout
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat 150 gr gedroogde abrikozen 1 nacht in water wellen.

Braad 12 enkele lamskoteletten in 6 eetlepels plantaardige olie in ± 10 minuten rondom aan en neem het vlees uit de pan.

Bak in de achtergebleven olie 2 fijngesneden uien, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 1 theelepel gemalen kaneel, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 2 theelepels cayennepeper, 2 theelepels kardamompoeder en 1 theelepel gemalen kruidnagel

± 5 minuten.

Voeg dan 3 tomaten in stukjes, uitgelekte abrikozen en 2 dl heet water toe en leg het vlees in de currysaus.

Breng het gerecht met zout op smaak en laat het vlees op zeer matig vuur in ± 20 minuten gaar worden.