Lamscurry met abrikozen |
|
150 g gedroogde abrikozen 12 enkele lamskoteletten 6 lepels olie 2 uien 2 teentjes knoflook 1 theelepel kaneel 1 theelepel djinten 2 theelepels cayennepeper 2 theelepels kardamompoeder 1 theelepel kruidnagelpoeder 3 tomaten zout |
|
BereidingLaat 150 gr gedroogde abrikozen 1 nacht in water wellen.Braad 12 enkele lamskoteletten in 6 eetlepels plantaardige olie in ± 10 minuten rondom aan en neem het vlees uit de pan. Bak in de achtergebleven olie 2 fijngesneden uien, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 1 theelepel gemalen kaneel, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 2 theelepels cayennepeper, 2 theelepels kardamompoeder en 1 theelepel gemalen kruidnagel ± 5 minuten. Voeg dan 3 tomaten in stukjes, uitgelekte abrikozen en 2 dl heet water toe en leg het vlees in de currysaus. Breng het gerecht met zout op smaak en laat het vlees op zeer matig vuur in ± 20 minuten gaar worden. |
Home > Recepten