Home > Recepten

Husseini Kebab (Gemarineerde lamsspiesjes)

1 kg lamsschouder

sap van 1 citroen

2 theelepels zout

1 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper

1 middelgrote gepelde ui

2 gepelde teentjes knoflook

7 cm verse gemberwortel, geschild

1 1/2 theelepel chilipoeder

2 1/2 dl yoghurt

2 theelepels korianderzaad

2 theelepels komijnzaad

1 theelepel anijszaad
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Marinades; Barbecue; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Been het vlees uit en snijd het teveel aan vet weg. Snijd het in blokjes van 3 cm, leg ze in een kom, bedruppel met citroensap en bestrooi met zout en peper. Wrijf het vlees goed in met dit alles en zet het weg.

Hak in een blender of keukenmachine de ui, knoflook en gember met chilipoeder fijn. Voeg de yoghurt toe en zeef de sappen van het vlees erbij. Meng alles goed en schenk uit over het vlees.

Laat het vlees afgedekt minstens 24 uur marineren op een koele plek; keer de blokjes af en toe zodat ze gelijkmatig marineren.

Spreid intussen het koriander-, komijn- en anijszaad uit op een bakplaat en rooster 10-15 minuten in de oven op 200 °C. Neem ze uit de oven, laat afkoelen en vermaal tot poeder in een vijzel.

Steek de blokjes vlees aan ingevette spiesjes en bestrooi met de gemalen specerijen. Leg de spiesjes op het voorverwarmde rooster van de barbecue en rooster ze zachtjes boven houtskool gaar; draai geregeld, zodat het vlees gelijkmatig bruint. Of rooster ze onder een matig hete grill.

Dien op.

Notities

Noot: De bepalende ingredienten zijn hier de aromatische specerijen: geroosterde koriander, komijn en anijs.

Been het vlees het liefst zelf uit, daar de meeste slagers te veel vet laten zitten.