Home > Recepten

Boti kebab 1

700 gr uitgebeende lamsbout

2 gepelde en gesnipperde teentjes knoflook

2 eetlepels fijngehakte korianderblaadjes

2 eetlepels citroensap

75 gr Bulgaarse yoghurt

zout

1/2 theelepel gemalen kurkuma

2 eetlepels olie



Voor de garnering:

dunne uiringen

knapperige slablaadjes

wigvormige stukjes komkommer



Maal in koffiemolen:

6 groene kardamoms (met de schil)

1 kaneelstokje van 2 1/2 cm

2-3 gedroogde rode chilipepers

1 eetlepel korianderzaadjes



Variatie: U kunt in plaats van lamsvlees ook varkensvlees gebruiken.
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Indiaas
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was het vlees en droog het met een doek.

Kerf hem met een scherp mes in en snijd het in blokjes van 4 bij 4 cm.

Vermeng de knoflook, koriander, yoghurt en het citroensap in de keukenmachine en voeg het zout, de kurkuma en de gemalen ingredienten toe.

Doe het vlees in een kom en doe het mengsel uit de keukenmachine erbij.

Meng goed, dek de kom af en laat 6-8 uur intrekken (of laat de kom een nacht in de koelkast staan).

Laat de grill flink heet worden.

Bekleed de grillpan met een stuk aluminiumfolie.

Rijg de blokjes vlees aan pennen, laat tussen de blokjes een halve cm

ruimte.

Roer de olie door de overgebleven marinade en zet het mengsel apart.

Leg de pennen op het folie in de grillpan en rooster de kebab 2-3 minuten.

Draai de pennen en rooster nog eens 2-3 minuten.

Verminder de hitte van de grill.

Doop een kwastje in het mengsel van olie en marinade, bestrijk de kebab ermee en rooster nog 6-8 minuten.

Draai de pennen, bestrijk de kebab met het restant van de olie en rooster ze nog 6-8 minuten.