Home > Recepten

Kipcurry uit Pakistan

100 gr gemalen kokos (klapper)

300 kipfilet in reepjes

2 eetlepels olie

1 fijngesneden ui

1 geperst teentje knoflook

1 eetlepel geraspte gemberwortel

1-2 theelepels sambal

1-2 eetlepels kerriepoeder

1 eetlepel bloem

1 stukje citroenschil

1 kaneelstokje

2 eetlepels fijngesneden basilicum of selderij

2 grote ijsbergsla-bladeren

50 gr grof gehakte hazenlnoten
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Pakistaans
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Overgiet de kokos met 2 1/2 dl kokend water en laat dit ± 5 minuten staan. Zeef het kokosvocht, druk de kokos goed uit.

Roerbak de kipreepjes in de olie ± 5 minuten en neem ze uit de pan. Bak in het achtergebleven vet de ui, knoflook en gember ± 5 minuten. Roer er de sambal, kerrie en bloem door en bak die ± 3 minuten mee.

Voeg het kokosvocht, de citroenschil en de kaneel toe, roer tot een gladde saus ontstaat en laat alles op zacht vuur ± 15 minuten sudderen. Schep de kipreepjes de laatste 5 minuten weer in de pan. Verwijder de citroenschil en kaneel. Roer er de basilicum door en dien de curry op in de slabladeren. Strooi er de hazelnoten over.