Kipcurry uit Pakistan |
|
100 gr gemalen kokos (klapper) 300 kipfilet in reepjes 2 eetlepels olie 1 fijngesneden ui 1 geperst teentje knoflook 1 eetlepel geraspte gemberwortel 1-2 theelepels sambal 1-2 eetlepels kerriepoeder 1 eetlepel bloem 1 stukje citroenschil 1 kaneelstokje 2 eetlepels fijngesneden basilicum of selderij 2 grote ijsbergsla-bladeren 50 gr grof gehakte hazenlnoten |
|
BereidingOvergiet de kokos met 2 1/2 dl kokend water en laat dit ± 5 minuten staan. Zeef het kokosvocht, druk de kokos goed uit.Roerbak de kipreepjes in de olie ± 5 minuten en neem ze uit de pan. Bak in het achtergebleven vet de ui, knoflook en gember ± 5 minuten. Roer er de sambal, kerrie en bloem door en bak die ± 3 minuten mee. Voeg het kokosvocht, de citroenschil en de kaneel toe, roer tot een gladde saus ontstaat en laat alles op zacht vuur ± 15 minuten sudderen. Schep de kipreepjes de laatste 5 minuten weer in de pan. Verwijder de citroenschil en kaneel. Roer er de basilicum door en dien de curry op in de slabladeren. Strooi er de hazelnoten over. |
Home > Recepten