Home > Recepten

Murgh Makhani (Kip met rode boter)

8 stukken kip

250 gr boter

500 gr tomaten

200 gr uien

4 eetlepels verse room

1 eetlepel chilipoeder

3 teentjes knoflook

3 kardamompeulen

1 stuk gemberwortel (3 cm)
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Boters; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de uien, snijd ze in ringen en fruit die in wat boter in een grote pan.

Pel de gember en de teentjes knoflook en pers beide door de knijper.

Giet kokend water over de tomaten, pel ze en snijd ze in dobbelsteentjes.

Meng alles met de verse room, chilipoeder en kardamom (open de vruchten en haal de zaadjes eruit). Doe dit mengsel in de pan met de rest van de boter en laat het zachtjes koken om een gladde, rode saus te krijgen.

Bak de stukjes kip onder de grill 3 minuten. Schik de kip in een vuurvaste schotel en overgiet met de saus.

Zet het geheel nog even in de oven.