Home > Recepten

Yassa de poulet

1 stevige kip, in stukken

3 limoenen

3 grote uien

2 teentjes knoflook

zonnebloemolie

1 spaans pepertje

4 dl kippenbouillon

1 eetlepel mosterd
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pers de limoenen uit over de kip (u kunt eventueel ook citroenen nemen). Voeg het ontpitte en in stukjes gesneden pepertje toe en snijd de uien in ringen. Doe er een paar lepels zonnebloemolie bij en laat alles een nacht marineren.

Dep de stukken kip dan zorgvuldig droog en rooster ze op de barbecue of in de oven.

Laat de uiringen uitlekken en stoof ze ongeveer 10 minuten in wat olie. Voeg de bouillon en de stukken kip toe en laat alles stoven tot de kip gaar is.

Neem de kip en de uien uit de pan en laat de saus tot de helft inkoken. Werk alles af met de mosterd en giet de saus over de kip en uien.