Kip Tikka |
|
6 kippenpootjes boter om te bedruipen 1/4 liter yoghurt 6 theelepels gemberpoeder 6 theelepels knoflookpoeder 1/2 theelepel witte peper 1/2 theelepel komijnpoeder 1 theelepel foelie of nootmuskaat 1/2 theelepel cayennepeper 1/2 theelepel kurkuma 4 eetlepels citroensap 2 eetlepels bloem zout 5 eetlepels plantaardige olie |
|
BereidingMaak de kippenpootjes schoon: haal het vel eraf en verwijder de botjes.Snijd elk pootje in 4 stukken, zodat u 24 tikka's kunt maken. Schenk de yoghurt in een grote kom, voeg de overige ingredinten toe, meng ze goed door elkaar en wrijf de stukken kip met dit mengsel in. Laat ze 3 1/2 uur marineren. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rijg de gemarineerde tikka's met minstens 2 1/2 cm tussenruimte aan pennen en rooster ze 6-7 in een matig warme tandoor of op een houtskoolgrill. Bedruip ze minstens eenmaal met boter en zet er een lekbak onder om het vocht op te vangen. Als u het vlees in een voorverwarmde oven roostert, is de grilltijd 8-10 minuten; bedruip het vlees dan minstens tweemaal. Pas op, dat het vlees de zijwanden of de bodem van de oven niet raakt. |
Home > Recepten