Home > Recepten

Kip Tikka

6 kippenpootjes

boter om te bedruipen

1/4 liter yoghurt

6 theelepels gemberpoeder

6 theelepels knoflookpoeder

1/2 theelepel witte peper

1/2 theelepel komijnpoeder

1 theelepel foelie of nootmuskaat

1/2 theelepel cayennepeper

1/2 theelepel kurkuma

4 eetlepels citroensap

2 eetlepels bloem

zout

5 eetlepels plantaardige olie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de kippenpootjes schoon: haal het vel eraf en verwijder de botjes.

Snijd elk pootje in 4 stukken, zodat u 24 tikka's kunt maken.

Schenk de yoghurt in een grote kom, voeg de overige ingredinten toe, meng ze goed door elkaar en wrijf de stukken kip met dit mengsel in.

Laat ze 3 1/2 uur marineren.

Verwarm de oven voor op 180 C.

Rijg de gemarineerde tikka's met minstens 2 1/2 cm tussenruimte aan pennen en rooster ze 6-7 in een matig warme tandoor of op een houtskoolgrill.

Bedruip ze minstens eenmaal met boter en zet er een lekbak onder om het vocht op te vangen.

Als u het vlees in een voorverwarmde oven roostert, is de grilltijd 8-10

minuten; bedruip het vlees dan minstens tweemaal.

Pas op, dat het vlees de zijwanden of de bodem van de oven niet raakt.