Garnalencurry 2 (jhinga kari) |
|
50 gr ghee 1 kleine gesnipperde ui 2 gesnipperde teentjes knoflook 2 theelepels ketumbar 1/2 theelepel gemalen gember 1 theelepel kurkuma 1/2 theelepel gemalen komijn 1/2 theelepel chilipoeder 2 eetlepels azijn 500 gr gepelde steurgarnalen 2 dl water vers gehakte koriander ter garnering |
|
BereidingSmelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit er de ui en knoflook op een laag vuur in 4-5 minuten zacht in.Meng de koriander, gember, kurkuma, komijn en chilipoeder met azijn tot een smeuïge pasta. Voeg deze aan de pan toe en roerbak 3 minuten. Voeg de garnalen toe en schep ze voorzichtig met een pollepel door de kruiden. Roer het water erdoor en laat 2-3 minuten op een laag vuur sudderen. Serveer ze direct met gekookte witte rijst en gegarneerd met gehakte koriander. NotitiesNoot: Garnalen zijn ruimschoots verkrijgbaar in India, vooral in de kuststreken. Het merendeel van de beste recepten stamt uit Kerala in het zuidwesten, waar de koks zich realiseren dat de delicate smaak van garnalen niet moet worden gemaskeerd. |
Home > Recepten