Home > Recepten

Tandoori jhinga (Geroosterde steurgarnalen)

1 kg grote steurgarnalen (king prawns)

sap van 2 citroenen

1 1/2 theelepel zout

1 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper

1 theelepel anijszaad



Marinade:

2 theelepels korianderzaad

2 theelepels fenegriekzaad

zaad van 20 kardamompeulen

1 1/2 theelepel zwart uiezaad (kalonji)

4 laurierblaadjes

1 grote gehakte ui

3 gehakte teentjes knoflook

7 cm verse gemberwortel, geschild en gehakt

3 1/2 dl yoghurt

1 1/2 theelepel kurkuma

100 gr gesmolten ghee

enkele druppels rode voedselkleurstof
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Spoel de garnalen koud af en pel ze naar wens. Of snijd ze van onderen met een scherp mes in en druk ze enigszins plat. Leg ze in een kom, bedruppel met citroensap en bestrooi met zout en peper. Roer de garnalen goed om en zet ze apart.



Voor de marinade:

Spreid koriander, fenegriek, kardamom en uiezaad op een bakplaat uit. Leg de laurier erbij en rooster alles 10-15 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven. Laat dan afkoelen en stamp fijn in een vijzel. Doe de ui, knoflook en gember met de yoghurt en kurkuma in een blender of keukenmachine. Pureer tot een gladde pasta, voeg de geroosterde specerijen toe en draai nog 30 seconden. Kleur het mengsel met de voedselkleurstof rood.

Giet de marinade over de garnalen en laat ze afgedekt in de koelkast marineren: gepelde garnalen 3-4 uur en ongepelde een nacht. Neem ze uit de marinade, rijg ze aan spiesjes en bestrooi met anijs. Rooster ze vervolgens in 3-5 minuten net gaar op de barbecue; keer ze geregeld en bedruip met de marinade.

Dien meteen op.