Home > Recepten

Tisrya dum masala (gekruide mosselen)

1-1 1/2 kg verse, grote, schoongemaakte mosselen

3 eetlepels ghee (geklaarde boter) of olie

2 fijngehakte grote uien

4 fijngehakte teentjes knoflook

3 theelepels fijngehakte verse gemberwortel

3 ragfijn gesneden rode pepers zonder zaad

1/2 theelepel kurkumapoeder

3 theelepels ketumbar

1 mespuntje gemalen komijn

1 kop water

2 eetlepels fijngehakte verse korianderblaadjes

citroensap naar smaak
  • Omschrijving recept: Schelpdieren; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de ghee of olie.

Voeg de uien, de knoflook en de gemberwortel toe en laat dit al omscheppend licht kleuren.

Voeg er dan de pepers, de kurkuma, de ketumbar en de komijn aan toe.

Schep goed om, giet het water erbij, breng het al roerend aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken.

Doe de schoongemaakte mosselen erbij, leg het deksel op de pan en laat koken tot alle mosselen open zijn.

Verdeel er het korianderblad en het citroensap over en schep goed om.

Doe de mosselen in een schaal en schep op elke mossel een beetje van de (eventueel iets ingekookte) saus.

Notities

Serveer met rijst en een komkommersalade met yoghurt, gember en knoflook.