Home > Recepten

Scampi's Vindaloo

1 eetlepel knoflook in reepjes

1 eetlepel verse rode chilipeper in reepjes

2 theelepels gemalen komijnzaad

1 theelepel mosterdzaadjes

1 theelepel zwarte peperkorrels

1 theelepel gemalen kurkuma

0,6 dl witte wijnazijn

0,6 dl olie

1 grote gemalen ui

1 kg gepelde scampi's

1 1/2 dl water

1 theelepel zout
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Indiaas
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maal de knoflook, chili, komijn, mosterd, peperkorrels, kurkuma met 2 eetlepels azijn fijn in een keukenmachine.

Verhit de olie en bak de gemalen ui lichtbruin.

Voeg het kruidenmengsel toe en roerbak tot het mengsel roodachtig wordt. Voeg de scampi's toe en roerbak 10 minuten.

Voeg de rest van de azijn, het water en het zout toe en laat nog 5 minuten sudderen.

Er zal weinig saus zijn.

Dien de scampi's warm op.