Home > Recepten

Masala Chawal (Masala rijst)

400 gr rijst

100 gr bloemkool

50 gr doperwtjes

2 uien

1 wortel

1 eetlepel gehakte groene Spaanse peper

1 eetlepel geraspte gember

1 koffielepel kaneel

1 koffielepel komijn

10 kruidnagels

4 kardamomvruchten

3 laurierblaadjes

4 eetlepels olie
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de rijst en laat hem tenminste 1 uur weken.

Schil de wortel en snijd hem in plakjes.

Verdeel de bloemkool in roosjes.

Pel de uien en hak ze fijn.

Fruit de komijn, laurierblaadjes en uisnippers in hete olie.

Voeg alle kruiden, de groenten en de rijst toe en giet er nog wat water bij (anderhalve keer de hoeveelheid van de rijst).

Dek af en laat op een klein vuur koken tot het water is verdampt.

Serveer warm en garneer met uisnippers.