Home > Recepten

Nasi goerih 1 (Geurige kokosrijst)

400 gr rijst

2 eetlepels olie of ghee (geklaarde boter, blik)

6 dl kokosmelk (blik á 4 dl)

1/2 stengel citroenblad (sereh)

2 blaadjes salam

1/2 theelepel gemalen nootmuskaat

1/2 theelepel gemalen kruidnagel

1 theelepel zout, versgemalen peper
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Indisch
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie en bak de rijst hierin al omscheppend ± 2 minuten tot alle rijstkorrels glanzen.

Voeg de kokosmelk, sereh, salam, nootmuskaat, kruidnagel, zout

en peper toe, breng aan de kook en laat ± 8 minuten zachtjes koken.

Dek de pan af en laat de rijst op heel laag vuur in ± 20 minuten gaar worden.

Haal de rijstkorrels van het vuur af met een vork los.