Home > Recepten

Rijst en erwtjes met garam masala

300 gr basmatirijst

3 eetlepels plantaardige olie

1 kleine, in dunne halve ringen gesneden ui

¾ theelepel zout

1 theelepel garam masala

4 eetlepels fijngeknipte verse dille

1/2 liter kippenbouillon (vers of van tablet)

150 verse of diepvries doperwtjes, beetgaar gekookt
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Groentegerechten; Indiaas
  • Aantal Porties: 5
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de rijst enkele malen en laat het uitlekken.

Giet er ruim water over en laat dit 30 minuten intrekken.

Laat de rijst dan goed uitlekken.

Verhit boven middelhoog vuur de olie in een kleine braadpan, voeg, als de olie

heet is, de ui toe en fruit die al omscheppend goudbruin.

Voeg de rijst, het zout, de garam masala, en de dille toe en roerbak 1 minuut.

Giet er de bouillon bij en breng het geheel aan de kook.

Sluit de pan goed af, zet het vuur heel laag en laat het gerecht 20 minuten

koken.

Voeg dan de uitgelekte doperwtjes toe, sluit de pan weer goed af en nog 5-7

minuten koken.

Roer alles voor het serveren neg eens zachtjes door.