Home > Recepten

Aubergine raita

1 aubergine (325 gr)

1/2 theelepel zout

een blokje gemberwortel, 2 1/2 x 2 1/2 cm gepeld en grof gehakt

1 verse groene chilipeper, grof gesneden en van zaden ontdaan

125 gr Bulgaarse yoghurt

2-3 eetlepels uisnippers

2 eetlepels gehakte korianderblaadjes
  • Omschrijving recept: Sausjes; Indiaas
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak in de aubergine één of twee kleine inkepingen (anders barst de vrucht tijdens het grillen open).

Laat de grill niet al te heet worden. Gril de hele aubergine 10 minuten

(5 minuten per kant) en laat De gegrilde aubergine helemaal afkoelen.

Doe de stukjes gember en groene chilipeper met het zout in een vijzel en wrijf ze fijn.

Snijd de aubergine in de lengte door, verwijder het vruchtvlees en snijd of stamp dit fijn.

Klop de yoghurt tot een gladde massa en voeg het mengsel van gember,

chilipoeder en zout toe.

Roer, voeg het vruchtvlees van de aubergine toe en roer weer.

Roer er vlak voor het opdienen de uisnippers en de helft van de gehakte korianderblaadjes door.

Vul de halve aubergines met het mengsel en garneer met de rest van de korianderblaadjes.

Notities

Opmerking: Het is belangrijk dat u de grill voorverwarmt en de aubergine

precies 10 minuten roostert. Als de aubergine niet gaar is van binnen, is het moeilijk het vruchtvlees eruit te scheppen.