Home > Recepten

Rai Masala

2 eetlepels korianderzaad

1 theelepel komijnzaad

1 theelepel fenegriekzaad

1 theelepel bruin mosterdzaad

1 theelepel peperkorrels

1-2 gedroogde rode chilipepers

5 kruidnagels
  • Omschrijving recept: Kruidenmengsels; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe 2 eetlepels korianderzaad, 1 theelepel komijnzaad, 1 theelepel fenegriekzaad, 1 theelepel bruin mosterdzaad, 1 theelepel peperkorrels, 1-2 gedroogde rode chilipepers en 5 kruidnagels in een kleine droogververhitte gietijzeren braadpan.

Zet de pan op middelhoog vuur en roer tot de ingredienten een paar tinten donkerder van kleur zijn geworden en een duidelijk geroosterde geur afgeven.

Maal ze in een schone en droge koffiemolen en bewaar de rai masala in een goed afgesloten pot.