Home > Recepten

Peshwari naan

1/2 dl warm water

1 mespunt suiker

1/2 theelepel gedroogde gist

500 gr wit broodbloem

1/2 theelepel zout

1/2 dl yoghurt

appelmoes van 2 stevige, lichtzure appels

60 gr gele rozijnen

60 gr geschaafde amandelen

1 eetlepel korianderblaadjes

2 eetlepels geraspte kokos
  • Omschrijving recept: Brood; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng het water met de suiker, giet dit over de gist en laat de gist erin oplossen.

Doe de bloem en het zout in een kom en maak in het midden een kuiltje.

Doe daar het gistmengsel, de yoghurt en ± 1 1/2 dl lauw water in en kneed het ± in 10 minuten tot een soepel deeg.

Leg dit in een ingevette schaal, dek die met een doek af en laat het deeg ± 3 uur staan.

Verdeel het in 4-6 stukken, rol die uit tot ovale lappen van 20 cm en trek één uiteinde uit tot een druppelvorm.

Leg de deeglappen op een met bloem bestoven werkvlak, prik ze over de hele oppervlakte met een vork in en bestrijk ze aan beide kanten met olie.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand en bak de stukken naan 3 minuten aan elke kant; ze moeten over de hele oppervlakte donkerbruine vlekjes hebben.

Verdeel er met een theelepel de appelmoes over en strooi er de rozijnen,

geschaafde amandelen, korianderblaadjes en kokos over.