Home > Recepten

Paratha 2

150 gr volkorenmeel

zout

25 gr boter

bloem
  • Omschrijving recept: Brood; Indiaas
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kneed een soepel deeg van het meel, een mespunt zout en 5 eetlepels lauw water en laat het deeg, afgedekt ± 30 minuten rusten.

Smelt de boter.

Verdeel het deeg in vieren en rol de stukken op een met bloem bestoven werkblad uit tot 4 ronde lapjes (± 10 cm).

Bestrijk de lapjes met boter en kneed er opnieuw bolletjes van.

Rol het deeg nogmaals uit tot dunnere deeglapjes (± 20 cm) en bestrijk ze opnieuw met boter en bak ze, met de beboterde kant naar beneden, in een hete koekenpan goudbruin.

Bestrijk intussen de bovenkant met boter en keer de parata's om.

Bak de andere kant ook ± 1 minuut.