Broodjes met komijn, Indiaas |
|
75 gr boter 1 ei 1 zakje gedroogde gist ¾ theelepel zout 250 gr bloem 1 dl volle yoghurt 1 eetlepel komijnzaadjes |
|
BereidingSmelt de boter.Klop het ei los. Roer de gist en het zout door de bloem maak in het midden een kuiltje en voeg de yoghurt, de helft van het ei, 2/3 van de gesmolten boter en ¾ dl water toe. Meng het geheel met een handmixer met deeghaken in ± 5 minuten tot een soepel en elastisch deeg en laat dit afgedekt op een warme plaats ± 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 225 °C en vet de bakplaat in. Vorm het deeg tot 6 druppelvormige broodjes en leg die op de bakplaat. Bestrijk ze met de rest van de boter en strooi de komijn erover. Bak de broodjes in ± 10 minuten gaar. |
Home > Recepten