Aubergine-tomaatchutney |
|
1 rode ui 1 aubergine 1 rode paprika 1 lepel olijfolie 1 lepel tomatenpuree 450 g ontvelde tomaten 1/4 dl witte wijnazijn 40 g bruine basterdsuiker 1 theelepel komijnzaad 1 theelepel mosterdzaad 6 zwarte peperkorrels 1 laurierblad 1 takje tijm 4 teentjes knoflook 1 lepel peterselie 2 rode paprika's |
|
BereidingBak 1 rode ui, 1 aubergine en 1 rode paprika in blokjes in 1 eetlepel olijfolie met het deksel op pan zachtjes ± 10 minuten.Roer er 1 eetlepel tomatenpuree door en bak die ± 1 minuten mee. Doe er 450 gr ontvelde tomaten in stukjes, 1/4 dl witte wijnazijn, 40 gr bruine basterdsuiker, 1 theelepel komijnzaadjes, 1 theelepel mosterdzaadjes, 6 zwarte peperkorrels (allemaal gekneusd), 1 laurierblad, 1 takje tijm en 4 geperste teentjes knoflook bij en laat nog ± 30 minuten stoven. Laat afkoelen, roer er 1 eetlepel fijngesneden peterselie door en serveer de chutney in 2 rode paprika's. |
Home > Recepten