Home > Recepten

Aubergine-tomaatchutney

1 rode ui

1 aubergine

1 rode paprika

1 lepel olijfolie

1 lepel tomatenpuree

450 g ontvelde tomaten

1/4 dl witte wijnazijn

40 g bruine basterdsuiker

1 theelepel komijnzaad

1 theelepel mosterdzaad

6 zwarte peperkorrels

1 laurierblad

1 takje tijm

4 teentjes knoflook

1 lepel peterselie

2 rode paprika's
  • Omschrijving recept: Chutneys; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak 1 rode ui, 1 aubergine en 1 rode paprika in blokjes in 1 eetlepel olijfolie met het deksel op pan zachtjes 10 minuten.

Roer er 1 eetlepel tomatenpuree door en bak die 1 minuten mee.

Doe er 450 gr ontvelde tomaten in stukjes, 1/4 dl witte wijnazijn, 40 gr bruine basterdsuiker, 1 theelepel komijnzaadjes, 1 theelepel mosterdzaadjes, 6 zwarte peperkorrels (allemaal gekneusd), 1 laurierblad, 1 takje tijm en 4 geperste teentjes knoflook bij en laat nog 30 minuten stoven.

Laat afkoelen, roer er 1 eetlepel fijngesneden peterselie door en serveer de chutney in 2 rode paprika's.