Home > Recepten

Khir sewian (Vermicellipudding)

100 gr ghee

700 gr vermicelli

7 1/2 dl melk

15 kardamompeulen

250 gr heldere honing

100 gr sultanarozijnen
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Indiaas
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en voeg de vermicelli toe, in stukjes gebroken van 10 cm.

Bak zachtjes 5-6 minuten, giet de melk erbij en breng aan de kook. Haal de zaden uit de kardamompeulen en stamp ze vervolgens in een vijzel; strooi ze in de pan. Voeg al roerende de honing lepel voor lepel toe tot deze is gesmolten. Laat nog 10-15 minuten koken en roer dan de rozijnen erdoor.

Serveer de pudding warm of gekoeld.

Notities

Noot: Wanneer moslims elkaar aan het eind van de Ramadan bezoeken, gebiedt de beleefdheid gerechten te offreren. Dat is onveranderlijk een grote kom Khir Sewian, waar de hele dag uit wordt geput als bezoek komt en gaat. Als gast hoef je niet een heleboel te eten, een klein kommetje bij de thee volstaat om de gastvrijheid op gepaste wijze te waarderen.